Ville Haapasalon luotsaama georgialaisravintola Purpur avautui perjantaina Rikhardinkadulle Chez Dominiquen entisiin tiloihin.

Ravintolassa oli rento tunnelma, asiakkaina oli sekä aikuisia että lapsiperheitä. Toisena päivänä avautumisen jälkeen paikka ei ainakaan vielä ollut ihan täynnä, joten pöydän saa varmasti varattua.
Ruokalista oli kiinnostava ja tykkäsin, kun siinä kerrottiin myös ruokien tarinat. Georgialaiset ruoat eivät olleet ennestään tuttuja, mutta ruokalistan avulla sai hyvän kuvan georgialaisesta ruokakulttuurista.

Alkuruoaksi otimme kurpitsakeittoa ja phkalia.

Sekä lisäksi tilasimme hatsapuria, joka on georgialainen juustotäytteinen leipä.
Pääruoaksi otin Saslikin eli vartaassa härän sisäfilettä ja kasviksia. Lisäksi kolmea kastiketta, kahta adzikaa ja valkosipulikasteketta.

Yleensä alkuruoat ovat suosikkejani, mutta täällä suosittelen panostamaan pääruokaan, joka oli todella hyvää. Kastikkeita kannattaa ottaa useita, ne olivat kaikki todella herkullisia.

Ja tietenkin georgialaista punaviiniä.

Suosittelen käymään Purpurissa tutustumassa georgialaisiin ruokiin, jotka olivat erittäin hyviä ja kokemus oli muutenkin mielenkiintoinen!
Ei kyllä ollut kummoista ruokaa omalla käynnilläni...
VastaaPoistaEipä todellakaan! Ei tarvii toisten mennä.
VastaaPoista